Skigebied Lauchernalp

Het dalstation van het moderne en veelzijdige skigebied Lauchernalp ligt aan de rand van Kippel op 900 meter (10 minuten) lopen van Chalet Klein Zwitserland. Bekijk hier de webcam, download de folder voor het wintersportseizoen 2013-2014 en check het laatste pistebericht.

Het skigebied (1.400-3.111m) is zeer zonnig en sneeuwzeker van december tot en met Pasen. U kunt afdalingen maken in diverse moeilijkheidsgraden, de langste afdaling overbrugt bijna 2.000 meter hoogteverschil. De geoefende skiër of snowboarder kan een afdaling maken tot de voordeur van het chalet. Zowel voor beginners als voor gevorderden en voor de allerkleinsten (Snowli-Land) zijn de mogelijkheden ideaal, naast de geprepareerde pistes zijn er veel off-piste mogelijkheden. Lauchernalp wordt ook wel een "Free rider's paradise" genoemd en laat zich op dat gebied vergelijken met de grotere skigebieden van Zwitserland. Zelfs het Zwitserse skiteam traint regelmatig in het Lötschental en in 2005 en 2009 werden de nationale Zwitserse kampioenschappen alpineskiën hier gehouden.

Naast de pistes bevinden zich verscheidene restaurants met zonneterras met een fantastisch uitzicht op o.a. de Bietschhorn, Monte Rosa massief, Breithorn, Weisshorn en Matterhorn.

In het dal is verder 50 kilometer aan sneeuwschoentouren, langlaufloipes en winter wandelroutes (zie routes) uitgezet tussen Ferden en Fafleralp en tussen Kippel en Lauchernalp. Op 3.200 meter hoogte bevindt zich de hoogste winter wandelroute van Europa. U kunt fantastische slee-afdalingen maken van Lauchernalp naar het chalet. Er staan u 2 sleetjes ter beschikking.

Informatie over de pistes en sneeuwhoogtes, tarieven, skischool en skiverhuur vindt u op de volgende websites: pistebericht, skiverhuur en skischool.


tel: +31628271492

email: info@chaletkleinzwitserland.nl