Wandelen in het Lötschental 

De wandelmogelijkheden in het Lötschental zijn enorm. Voorjaar, zomer en herfst zijn meest zonnig en geliefd voor wandelvakanties. Wallis heeft gemiddeld 300 zonnedagen per jaar!

De Lötschentaler Höhenweg loopt opcirca 2.000 meter hoogte door het hele dal en is goed begaanbaar voor jong en oud. U loopt langs de boomgrens, alpenweiden en de Schwarzsee, waarin u een frisse duik kunt nemen. De Lötschentaler Höhenweg is goed bereikbaar via de bergweggetjes vanuit de dorpjes of via het dalstation van skigebied Lauchernalp. Een populaire wandeling is om vanaf Fafleralp over de Lötschentaler Höhenweg naar Lauchernalp te lopen en met de kabelbaan terug te keren (of andersom). In de bergdorpjes langs de Höhenweg, zoals bijvoorbeeld Faldumalp, Hockenalp en Weritzalp kunt u op het terras van authentieke Lötschentaler restaurants genieten van fantastische uitzichten (zie foto) onder het genot van Walliser specialiteiten.

Op een lager niveau, langs de rivier de Lonza, loopt eveneens een wandelroute door het hele dal. U komt langs weiden, berghutten en de restanten van lawines. Vanaf de brug over de Lonza bij Ried heeft u een prachtig zicht op de wilde rivier. Vanuit Fafleralp kunt u de UNESCO trail naar de Langgletscher volgen.

Voor de meer geoefende wandelaar zijn er routes naar berghutten die als doel van een dagwandeling kunnen dienen zoals de Bietschhornhütte, Lötschenpasshütte en Anenhütte. Ook aan mountainbikers en bergbeklimmers biedt het Lötschental een flink aantal uitdagingen. Bij het VVV kantoor in het dalstation vindt u meer informatie en er is een folder beschikbaar met alle zomeractiviteiten. Schrik niet als u tijdens een wandeling herten, gemsen of steenbokken ziet.


tel: +31628271492

email: info@chaletkleinzwitserland.nl


Vakantiehuis te koop Lötschental
Vakantiehuis te koop Wallis