Kippel in het Lötschental (Wallis)


Kippel, gelegen aan de voet van de Bietschhorn, de "Koning van Wallis", is het middelpunt van het Lötschental. Het pittoreske dorpje kenmerkt zich door zeer oude huizen, chalets en de prachtige kerk en behoort als dorp tot het culturele erfgoed van Zwitserland. De hoge huizen aan het kleine en het grote plein dateren uit de zeventiende eeuw. Over de kleine paadjes door het dorp waant u zich in een andere wereld met unieke doorkijkjes. De straten in Kippel en in de andere plaatsjes uit het dal, Ferden, Wiler, Ried en Blatten, hebben pas sinds kort straatnamen. Het dal telt slechts 1.500 inwoners en de mensen kennen elkaar erg goed.

De bevolking is vriendelijk en houdt diverse folkloristische gebruiken in stand, waaronder het Frohleichnamsfest. Bij deze processie loopt de bevolking in kleder­dracht. Jonge meisjes dragen witte jurken en er lopen soldaten mee van de Zwitserse Garde van het Vaticaan. Tijdens het Carnavalsfeest lopen de jonge mannen met uit hout gesneden maskers en koeienbellen door de straten. In het Lötschentaler Museum komt u alles te weten over deze zgn. Tschäggättä en de vele andere bijzondere tradities, zoals de Driekoningenfestiviteiten.

Als u Kippel binnenrijdt ziet u links tegen de op het zuiden gelegen berghelling een aantal chalets liggen: één ervan is Chalet Klein Zwitserland. In Kippel en de nabijgelegen dorpjes bevinden zich diverse restaurants en cafés. Voor dagelijkse boodschappen kunt u in Kippel of het naast gelegen Wiler terecht.tel: +31628271492

email: info@chaletkleinzwitserland.nl


Vakantiehuis te koop Zwitserland
Chalet Kopen Lötschental
Chalet kopen Oberwallis